Miskolcról

Van egy nagyváros Magyarországon, amelyről sokan hallottak, de kevesen ismerik.

Mit hallott Ön Miskolcról? Mi jut eszébe a városról?

Miskolc belváros

A Bükk hegység a lillafüredi Palota Szállóval? A Diósgyőri vár? A miskolctapolcai Barlang-és Gyógyfürdő? Esetleg a belváros egyre hangulatosabb sétálóutcája és virágos terei? Megtörténhet, hiszen ezek a városrészek együtt alkotják Miskolcot, és teszik bárki számára sokoldalú, színes, az évszakokkal változó, nyugodt és mégis mozgalmas turisztikai célponttá és lakóhellyé.

Meghívhatjuk Önt egy kellemesen hűs erdei túrára?

Lillafüred

Kövessen minket Lillafüredre akár kisvasúton! A nyitott kocsikból kitekintve a Bükk mindig vonzó hegyoldalai tárulnak szemünk elé. A Szinva patak vízesését viszont közvetlen közelről érdemes megcsodálni télen és nyáron egyaránt a Palota Szálló függőkertjében. Ebben a páratlan természeti környezetben mindenkit elkápráztat a Hámori -tó zöldje, és az István- és Anna barlangok sokezer éves képződményei. Vajon mióta foglakoztak az emberek vasgyártással Magyarországon? Erre a kérdésre hazánk első számú ipari műemléke, az újmassai Őskohó és a hozzá kapcsolódó kiállítások adják meg a választ. A garadnai pisztrángtelepen, árnyas fák tövében elfogyasztott füstölt hal íze semmi máshoz nem hasonlítható. A téli Bükk kínálta sportok szerelmeseinek Bánkút nyújt aktív kikapcsolódást kora tavaszig.

Érdekli Önt a történelem, vonzzák a letűnt korok?

Diósgyőri vár

A Diósgyőri vár története sok évszázadra vezethető vissza, de ma is együtt lüktet a várossal. Többször hanyatlásnak indult majd újra felemelkedett, de mindig központi szerepet kapott a település életében. Volt királynék jegyajándéka, boszorkányok vesztőhelye és mára a Miskolci Nyár programjainak legfontosabb helyszíne. Megannyi nyári fesztivál büszke rá, hogy itt tarthatja népszerű előadásait.
A Nagy Lajos korát idéző tradicionális Középkori Várnapok alkalmával időutazást tehet minden évben abba a korba, ahol Ön is csak Lajos-dénárral fizethet.
Panoptikumában megelevenednek Közép-Európa legtöbb szereplős életképei és könnyen belebújhat valamelyik korabeli figura bőrébe, megízlelve a kor hangulatát.

El tudja képzelni, hogy a termálvíz melengető közelségét egy barlangban élvezze?

Barlangfürdő

Miskolcon ez is valósággá válhat! A folyamatosan bővülő Barlang- és Gyógyfürdő sehol máshol nem tapasztalható élményeket nyújt az újra és újra visszatérő vendégeknek. Ön átélte már a kikapcsolódást, vagy gyógyulást ebben az egyedi miliőben? Csak egyszer kell megtennie! Legközelebb az ismerőseit is el fogja hozni. A Miskolci Egyetem több mint tízezer diákja a miskolctapolcai üdülőövezet nyugalma és a belváros aktív mindennapjai között tanulhat, szórakozhat határtalanul.

Járt már Európa leghosszabb főutcáján?

Avasi templom

Nézze meg a Herman Ottó Múzeumban hazánk legteljesebb ásványgyűjteményét, az Orthodox templomban Közép-Európa legnagyobb ikonosztázát, és legyen közönsége a Bartók+... Nemzetközi Operafesztivál előadásainak egy szellős júniusi napon! Közben felfedezheti az első magyar kőszínházat, amely ma korszerű színházi komplexummá bővülve a Miskolci Nemzeti Színház. Állandó és időszakos kiállításaival várja Önt a Miskolci Galéria, és híres harangjátékával az Avasi műemlék templom. A várost átszelő Szinva patak partján pedig sok meglepetést tartogat Önnek Miskolc, amelyek még élhetőbbé teszik mindenki számára a 70.000 éves kultúrával rendelkező harmadik legnagyobb magyar várost.

Jöjjön el, hogy Miskolc is legyen az a hely, ahová visszajárhat!